Officiella tävlingar i kampsport

Det finns massor av officiella tävlingar att ta del av för den som vill kolla på riktigt bra kampsport. Som när det gäller de flesta sporter är så klart OS den största tävlingen av de alla. Sedan år 2000 står taekwondo med på programmet och är alltså numera en officiell OS-sport. Det finns dock många andra kampsporter på OS-schemat, även om vi kanske inte tänker på dem som just kampsporter. Definitionen av en kampsport är dock att det innehåller någon form av närkamper, vilket alltså gör grenar som fäktning, boxning och brottning till kampsporter. Om man vill se tävlingar inom kampsport som taekwondo och karate kan man om man bor i Sverige besöka SM eller olika distriktsmästerskap.

Tävlingar i kampsporter som taekwondo och karate

Tävlingar i taekwondo och karate

SM i taekwondo är en av de tävlingar inom kampsport som får mest uppmärksamhet i Sverige. Kravet på att få ställa upp i SM i taekwondo är att man har minst blått bälte och har fyllt 16 år. Omkring hundra deltagare brukar ställa upp i denna tävling som arrangeras på olika orter varje år. Självklart kan man komma och kolla om man är nyfiken på hur taekwondo går till. Det går också att följa mästerskapet via stream på nätet eller på TV.

Karate är kanske den mest kända formen av kampsport och även här arrangeras det så klart många officiella tävlingar. SM i karate går av stapeln i olika städer och lockar flera hundra utövare och minst lika många fans. För den som är intresserad av att börja tävla och träna i karate finns det faktiskt ett karategymnasium man kan vända sig till. Om man inte riktigt är intresserad av att börja med så höga ambitioner kan man vända sig till sin lokala karateförening. De anordnar ofta också officiella tävlingar dit man kan gå för att kolla på sporten och se hur den går till.